اماکن تاریخی

تهران هم مثل دیگر شهرهای ایران تاریخ خودش را داشته و تحفه‌های تاریخی بسیاری را به جا گذاشته است.

مدرسه دارالفنون
در زمان قاجاریه، به دستور امیرکبیر ساخته شد. این بنا در سال 1230 هجری شمسی تأسیس شد. این مدرسه یکی از مهم‌ترین دستاوردها و خدمات امیرکبیر بود. اصلی‌ترین هدف امیرکبیر ارتقاء سطح دانش و آگاهی مردم بود و به همین دلیل بود که تصمیم به ساخت مکانی برای کسب علم و دانش گرفت.

در این مدرسه به جوانان رشته‌های مختلفی تدریس می‌شد از جمله پزشکی، مهندسی، اصول نظامی و … . مدرسه دارالفنون در زمان خود نامه‌ای دیگری چون معلم خانه، مدرسه نظامیه، مدرسه جدید و مکتب‌خانه پادشاهی داشت.

البته این مدرسه توسط اعتماددواله قراگوزلو در سال 1308 تخریب شد و به جای آن ساختمان فعلی بنا شد.

بدون شک یکی از جاهای دیدنی شهر تهران این بنای تاریخی زیباست که در خیابان ناصرخسرو، میدان توپخانه قرار دارد.

خانه دکتر مصدق


هنگام عبور از خیابان فلسطین، بد نیست نگاهی به خانه‌ی یکی از مردان مؤثر تاریخ بیندازید که البته مورد بی‌مهری قرار گرفته است. خانه دکتر مصدق، بنایی 2500 تیکت ارزان که در حال حاضر 50 متر از عمارت آن خوابگاه دانشجویان دانشکده هنر است. خانه‌ای که به صراحت می‌توان آثار گلوله‌های شلیک‌شده در روز 28 مرداد 1332 بر روی درودیوار آن را نظاره کرد.

احمد مصدق که فرزند دکتر مصدق است دو دانگ از این بنا را به دانشکده هنر بخشیده است.

کاروانسرای خانات
بزرگ‌ترین کاروانسرای درون‌شهری است که در اواخر دوران ناصر الدین شاه بنا شده است. معماری این بنا به شیوه‌ی آجرکاری است. البته این مکان به علت آتش سوزی در سال 1357 بلا استفاده شد و در سال 1388 برای برپایی جشن نوروزی مجدداً بازگشایی شد.

این بنا در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده و یکی از جاذبه‌های گردشگری زیبای تهران به شمار می‌رود.